Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Σκηνοθέτες



Έλενα Ακρίτα











Η Έλενα Ακρίτα είναι ελληνίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Λουκή Ακρίτα (από την πόλη Μόρφου στην Κύπρο) και της Σύλβας Ακρίτα.
Ως δημοσιογράφος, συνεργάστηκε με το περιοδικό «Tαχυδρόμος» και τις εφημερίδες: Το Bήμα, Έθνος, Έθνος της Kυριακής, Eιδήσεις και Τα Nέα, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα. Συνεργάστηκε επίσης με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: EPΑ1, Αθήνα 9.84, Flash, και ΑΝΤ1. Έγινε γνωστή ως χρονογράφος στο περιοδικό «Tαχυδρόμος». Εδώ και 14 χρόνια, κάθε Σάββατο η εφημερίδα «Τα Νέα του Σαββατοκύριακου» φιλοξενεί τα άρθρα της.
Η Έλενα Ακρίτα έχει κάνει τρεις γάμους. Πρώτος της σύζυγος ήταν ο συγκοινωνιολόγος Νάσος Κόκκινος. Το 1987 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου. Το 1992 απέκτησαν το γιο τους Παύλο. Το 2012 παντρεύτηκε τον ηθοποιό, σεναριογράφο και βουλευτή Γιώργο Κυρίτση, έπειτα από 18 χρόνια κοινής ζωής και επαγγελματικής συμπόρευσης.



  Γιώργος Κυρίτσης









Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στο Βαρούσι Τρικάλων, αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη.
Είναι Έλληνας ηθοποιός και σεναριογράφος και το 2012 εξελέγη βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜοκρατικής ΑΡιστεράς.
Συνεργάστηκε στο θέατρο με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως τους Ζυλ Ντασσέν, Μιχάλη Κακογιάννη, Ανδρέα Βουτσινά, Μίνωα Βολανάκη, Αντώνη Αντύπα, Όλεγκ Ευφραίμοφ (Διευθυντής Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας), Ρόμπερτ Στούρουα (Διευθυντής του Θεάτρου Ρουσταβέλι), Τζέιμς Ρόουζ Έβανς (Ιδρυτής του Hampstead Theatre), και ηθοποιούς όπως τους Μάνο Κατράκη, Άννα Συνοδινού, Λυκούργο Καλλέργη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Τζένη Καρέζη, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Κώστα Καζάκο, Γιάννη Φέρτη, Ξένια Καλογεροπούλου, Στέφανο Ληναίο, Θύμιο Καρακατσάνη και τους περισσότερους πρωταγωνιστές του νεοελληνικού θεάτρου.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σε θεατρικά έργα αλλά και σειρές. Ενδεικτικά αναφέρονται: «Παράξενος ταξιδιώτης», «Χωρίς ανάσα», «Λωξάντρα» «Γιούγκερμαν», «Τα Λαυρεωτικά», «Σταύρωση χωρίς ανάσταση», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Μαύρη χρυσαλίδα», «Μεθυσμένη πολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου